Neutrale kijker winnaar bij Mol tegen H1

30-8 Nieuws Heren 1 heeft zondagmiddag geoefend in Belgiƫ tegen de plaatselijke HC Inter Mol. Op een drukbezocht sportpark knokte H1 zich tot twee keer toe terug van een achterstand. Het werd uiteindelijk 3 - 3, gezien het wedstrijdbeeld, een terechte uitslag.

H1 begon met slechts één wissel gehavend aan de wedstrijd. Desalniettemin waren er kansen aan weerszijden. Na 10 minuten opende Mol de score na het nemen van een strafcorner. De eerste inzet werd nog door keeper Niek gestopt, maar de rebound bleef niet onbenut. 

Beide ploegen speelden ietwat verdedigend en lieten elkaar de ruimte om op te komen. Veel kansen viel er verder ook niet te noteren in het eerste kwart.

Hoe anders was dat beeld in het tweede kwart. Eersel kwam goed uit de startblokken en wist via een backhand van Robert de 1 - 1 te noteren. Niet veel later was het echter alweer 2 - 1 voor de thuisploeg, na een prima genomen strafcorner.

Het derde kwart kantelde het spelbeeld. Eersel werd sterker en sterker en kwam er een aantal keer prima uit, met de gelijkmaker tot gevolg. Met 2 - 2 gingen beide ploegen aan de thee. 

Na rust raakten de Belgen de greep op het duel kwijt. Sebastiaan schoot binnen vijf minuten de 2 - 3 binnen en daarna vielen er nog meer kansen te noteren.

Het spel golfde in die periode op en neer. Met nog een paar minuten op de klok leek de buit binnen. Mol gaf volle druk om de gelijkmaker te forceren. Die inzet werd vlak voor het eindsignaal beloond, want met een harde backhand eindigde het duel in 3 - 3. De neutrale kijker was dan ook de uiteindelijke winnaar.

Foto: Rein van den Bergh

 
30-8-2021 Algemeen