Duur puntverlies Heren 1 in Panningen

21-11 Nieuws

Heren 1 heeft in Limburg onnodig puntenverlies geleden in de strijd om de bovenste plekken, door met 6 - 3 te verliezen van Peel en Maas.

Op een spekglad veld was het in Panningen de taak aan H1 om drie punten mee de bus in te nemen. Dat het een gemakkelijk dagje zou worden, was allesbehalve zeker. H1 verloor vier van de onderlinge zes duels van de Limburgers.

De geelhemden keken al na tien minuten spelen tegen een 2 - 0 achterstand aan. Razendsnelle counters en hoge ballen. Eersel had de organisatie even niet op orde.

Al vrij snel werd die achterstand ongedaan gemaakt. Vlak voor rust scoorde Max vanuit een strafcorner de 2 - 1 en na rust trok Gijs de score met een bekeken flats gelijk: 2 - 2.

In die periode had Eersel de beste kansen om op voorsprong te komen. Robert zag zijn directe tip-in op een scoop van Pim nét naast de paal verdwijnen, Jurre zijn backhand werd van de lijn gehaald.

Het derde (en vierde) kwart ging het alsnog mis. Peel en Maas was beter in het afronden van de kansen. De ploeg kwam via twee strafcorners en twee veldgoals op een 6 - 2 voorsprong. Op dat moment regende het pijpenstelen en werd het belabberde veld nog slechter te bespelen.

De 6 - 3 kwam nog op naam van Alexander, na een onderschepping van Max. Die treffer mocht niet meer baten. Voor een slotoffensief was met nog maar vijf minuten op de klok geen tijd meer. Na deze terechte nederlaag zal de ploeg terug kijken op een redelijk teleurstellende eerste seizoenshelft.

Volgende week moet H1 een inhaalwedstrijd spelen thuis tegen Mierlo. Deze wedstrijd vangt aan op zondag, om 12:30.

 
21-11-2022 Algemeen