H1 verliest oefenduel met Bommelerwaard

6-9 Nieuws

Op een zomerse dag heeft H1 zijn meerdere moeten erkennen in oefentegenstander Bommelerwaard H1. Het werd uiteindelijk 2 – 4 voor de bezoekers. 


Dat het een lastige wedstrijd zou worden was op voorhand duidelijk. Bommelerwaard draait steevast mee om de hoogste plaatsen in een hogere klasse. Desalniettemin een mooie graadmeter voor H1.


Eersel begon defensief aan de wedstrijd. De ploeg leek allesbehalve wakker en was zeer nerveus in de passing. Bommelerwaard maakte daar gretig gebruik van en sneed als een Zwitsers zakmes door de Eerselse achterhoede. Met slechts twee minuten aan speeltijd stond het 0 – 1 op het scorebord. 


De 0 – 2 en 0 – 3 volgden elkaar in een rap tempo op. Die treffers kwamen uit twee standaardsituaties. Verdedigend zag het er de eerste helft, en vooral bij de strafcorners, dan ook niet goed uit. 


In het tweede kwart kwam Eersel beter voor de dag. De bal werd meer in bezit gehouden en de thuisploeg kreeg wat kansen. Met een speldenprik kon Eersel wat terug doen. Na een rebound van de keeper stond Thom op de juiste plaats. De aansluitingstreffer.


10 minuten later mochten de bezoekers aanleggen voor een strafbal. Keeper Niek dook nog wel in de goede hoek, maar mocht toch de bal uit het netje vissen: 1 – 4.


Na de thee kwam Eersel beter in het spel. De ruimtes werden beter benut en met name aan het samenspel via de flanken was te zien dat de Eerselse dieselmotor vandaag langzaam op gang kwam. In die periode ging Bommelerwaard ook meer fouten maken en ging het gelijk op.


In het laatste kwart kwam Eersel nog tot 2 – 4. Gezien het wedstrijdbeeld een terechte nederlaag. De thuisploeg zal, gezien de verhoudingen, tevreden zijn met de uitslag.


Foto: Rein van den Bergh


Komende zondag staat een Super Sunday op het programma. Zowel HA, D1, D2 en H1 spelen op die dag thuis. Een leuke dag voor jong en oud om de club te bezoeken! Kom jij ook?

 
6-9-2021 Algemeen

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?