Bekerverlies en Competitiewinst voor H1

10-10 Nieuws

H1 is vrijdagavond uitgeschakeld in het Silver Cup beker-toernooi. MHC Bommelerwaard H1 was met 0 - 5 duidelijk een maatje te groot voor H1. Op zondag heeft de ploeg zich herpakt door een 3 - 2 overwinning te boeken op Peel en Maas.


HC Eersel H1 - Bommelerwaard H1 (Silver Cup)


H1 was geen schim van de ploeg die het was in de eerste ronde van het bekertoernooi, waarin het met 4 - 2 won van Teteringen. Dat het niet makkelijk zou worden, was op voorhand al duidelijk. MHCB hockeyt op een hoger niveau dan Eersel, maar was in een eerder treffen (oefenwedstrijd) niet bepaald overtuigend. 


Hoe anders ging de uitploeg deze wedstrijd in. Binnen tien minuten hadden de bezoekers al een ruime voorsprong te pakken op Sportpark de Dieprijt: 0 - 2. Eigenlijk is H1 geen moment in de wedstrijd geweest. De snelle, behendige, spelers van MHCB lieten de verdedigers van Eersel geen kans om de bal goed kwijt te kunnen. 


In de tweede helft besloot H1 met hoge druk nog iets te forceren. Lang ging dat goed. De gehele tweede helft werd er niet gescoord, tot in de laatste minuut. Met een 0 - 5 eindstand kegelt MHCB de geelhemden uit het bekertoernooi. 


HC Eersel H1 - Peel en Maas H1 (Competitie)


Op zondag stond het competitieduel tegen Peel en Maas op het programma. Op een prachtige oktoberdag begon Eersel sterk in het duel. De ploeg was gebrand op een goed herstel na de beker-echec van vrijdag. 


De 1 - 0 viel in het tweede kwart, waarbij Thom prima de tweede paal bezet hield om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De 2 - 0 kwam op naam van Eric, die met een listige actie en een lage backhand de voorsprong verdubbelde. 


Eersel was hongerig en op wilde op zoek naar meer. Het leidde tot slordige passes, die vaak te snel naar voren werden gespeeld. Balverlies betekende eigenlijk altijd een gevaarlijke counter van Peel en Maas, die in het bijzonder twee zeer behendige spelers op het veld hadden staan. 


De 2 - 1 en de 2 - 2 volgden elkaar in een rap tempo op en we hadden weer een wedstrijd. H1 kwam met name via de flanken er een aantal keer prima uit. Via een strafcorner viel uiteindelijk de verlossende treffer, die op naam kwam van Max. 


Het betekent een 3 - 2 overwinning voor Eersel en dat levert een keurige tweede plaats op in de competitie. De ploeg moet alleen Berlicum voor zich laten. Beide ploegen komen tegen elkaar in actie komende zondag. 

 
10-10-2021 Algemeen