H1 de credits, Berlicum de punten

14-10 Nieuws

Zondagmiddag kwam de koploper op bezoek in Eersel. Ongeslagen en dus op papier een lastige kluif voor Heren 1, maar daar bleek in de wedstrijd niet veel van terug. Lang had het team zicht op minimaal een punt, maar uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind: het werd 3 – 4.

In het eerste kwart kwam Eersel goed voor de dag. We zagen een gelijk opgaand spelbeeld met weinig kansen aan weerszijden, behalve een afgekeurde goal voor Berlicum. De 1 – 0, tegen het einde van het eerste kwart, kwam op naam van Thom, die uit een strafcorner wist te scoren.

Lang konden de geelhemden niet genieten van die voorsprong. De minuten daarna zakte Eersel iets in en kon Berlicum beter de ruimtes op het veld vinden. Een steekpass naar een vrijstaande speler in de Eerselse cirkel leidde de gelijkmaker in.

In het tweede kwart kwam Berlicum op 1 – 2, maar Tijn wist via een keurige tip-in op aangeven van Max de 2 – 2 binnen te werken. Bij de kansen die Eersel kreeg, onder andere een mooie aanval over de rechterflank opgezet door Marijn en Jip, konden de Eerselse aanvallers net niet toeslaan.

De 2 – 3 volgde uit een strafbal, die Berlicum mocht nemen nadat de bal onrechtmatig uit het doel was gewerkt. Keeper Niek zat dichtbij, maar de strafbal werd verzilverd. Niet veel later kon Max zijn ploeg weer op gelijke hoogte zetten uit een strafcorner, waardoor de tussenstand na het derde kwart 3 – 3 was.

Met een wat grillig verloop van het vierde kwart slopen er wat fouten in de thuisploeg en speelde Eersel niet meer het eigen spel. De verliespartij werd vijf minuten voor tijd bezegeld met een tip-in, hoog in het doel.

Eersel weerde zich kranig en bood prima partij tegen een kampioenskandidaat, maar desalniettemin staat de ploeg met lege handen. De komende weken moet het team proberen punten te pakken om afstand te nemen van de onderste regionen.