Nieuwsafbeelding
Dames 1 van de HC Eersel doet dit jaar mee aan de Silver Cup, een bekercompetitie naast de gewone competitie. 


Het team wist de eerste ronde door te komen na een overwinning op Nuth Dames 1. In de tweede ronde tegen Concordia Dames 1 hebben ze jouw support nodig, kom ze naar de overwinning schreeuwen!
 
Nieuwsafbeelding
De sponsorcommissie is verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe sponsors en het uitvoeren van de met sponsors gemaakte afspraken. Indien een ouder of sponsor het team wil sponsoren, moet dit altijd via de sponsorcommissie gecommuniceerd worden. 
HC Eersel heeft namelijk een lopend contract met Gunneman en kleding kan op die
Nieuwsafbeelding
De komende week gaat er op de Postelseweg asfaltonderhoud uitgevoerd worden. Het Sportpark van HC Eersel is daardoor minder goed bereikbaar. De werkzaamheden vinden plaats op de wegen en fietspaden binnen en buiten de bebouwde kom en kunnen enige overlast veroorzaken.


Graag informeren wij jullie over de
Nieuwsafbeelding
De jongste jeugdleden van de F en E teams (O8, O9 en O10 teams) worden om 9.15 uur verwacht bij het clubhuis. De eerste wedstrijden starten om 9.30. Zij zullen tot ca. 12.00 uur wedstrijdjes spelen en daarna is er voor alle teams broodje knakworst.
 
De junioren van de A, B, C en
Nieuwsafbeelding
Trainer MB2 Vanwege langdurige uitval van een trainer zijn we op zoek naar enkele trainers (m/v) voor de MB2. Wie helpt deze groep leuke meiden om ook hen van een mooi seizoen van te kunnen laten genieten? Zowel voor dinsdag- als donderdagavond is hulp nodig! 
Coach H1 Ook voor dit vaandelteam zijn we nog altijd naarstig op
Nieuwsafbeelding
Rabobank de Kempen organiseert ook in 2022 weer Rabo ClubSupport. Tijdens de stemperiode kan ieder lid van de Rabobank in totaal 3 stemmen uitbrengen met een maximum van één stem per club. Deze stemmen zijn geld waard. 


Voor iedere stem die wordt uitgebracht op HC Eersel ontvangen wij als vereniging een
Nieuwsafbeelding
Kick-off Toernooi


Om het nieuwe seizoen goed te beginnen organiseert HC Eersel op 10 september weer een kick-off hockeytoernooi. Om het bal- en wedstrijdgevoel weer te krijgen, maar ook om andere teams te zien spelen en beter te leren kennen. Op de ochtend zullen de jongste teams spelen en in de middag de oudere teams. Over
Nieuwsafbeelding
De vertrouwenspersoon is voor HC Eersel het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand in vertrouwen over wil praten.


Vertrouwenscontactpersonen fungeren als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden,
Nieuwsafbeelding
Heren 1 heeft door te winnen van naaste concurrent Dommel, het seizoen afgesloten op de vijfde plaats in de competitie. De geelhemden moesten hiervoor wel een achterstand ombuigen. De thuisploeg won uiteindelijk met 3 – 2.


Het is een warme dag, duidelijk te zien aan de trage passing en het snelle wisselen van beide ploegen.
Nieuwsafbeelding
MC1 is vandaag kampioen geworden in een drukbezochte thuiswedstrijd na een winst van 3 - 0 op Oranje Rood. 
MC1 heeft naaste Concurrent HOD MC1 achter zich gelaten, ook door twee keer in onderlinge duels van hen te winnen.
Zeer knappe prestatie. Van harte gefeliciteerd!
Nieuwsafbeelding
Beste leden, 
De afgelopen periode zijn de lijn-coordinatoren weer druk in de weer geweest om de teamindeling voor het volgend seizoen te maken. In dit document is de uitleg te vinden hoe de teams gevormd worden. 
Het resultaat is zondag 12 juni vanaf ca 17.00 uur zichtbaar in de ClubApp. We hopen dat iedereen een
Nieuwsafbeelding
MF4 is vandaag kampioen geworden. MF4 heeft, na een korte periode hockeyschool, met een compleet nieuw team bijna alle wedstrijden gewonnen. MF4 heeft dan ook een geweldig sportief jaar bekroond met een kampioenschap.  
Meiden, van harte gefeliciteerd!
Nieuwsafbeelding
Aan al onze vrijwilligers:
Heb jij je het afgelopen seizoen ingezet als vrijwilliger voor HC Eersel? 
Het is tijd om jou (en alle andere vrijwilligers) in het zonnetje te zetten! Dat zal gebeuren op 18 juni om 18:00. HC Eersel zorgt daarom voor een hapje, een drankje en uiteraard muziek. Laat even voor 8 juni weten of
Nieuwsafbeelding
Op 21 mei heeft het veteranen-team op een zonnige zomerdag afscheid genomen van drie teamleden. Er werd een wedstrijd georganiseerd tussen de veteranen en het tweede damesteam, aangevuld met familieleden van de veteranen, onder toeziend oog van andere familieleden, clubleden én HC Eersel erelid Ria Elstgeest. Het gaat
Nieuwsafbeelding
De volgende Super Sunday, die gepland stond op 12 juni, zal niet doorgaan. In plaats daarvan zal er een BBQ plaatsvinden voor de senioren.
De volgende Super Sunday zal plaatsvinden in september. 
Meer informatie over de afsluitende BBQ op 12 juni volgt spoedig. Nieuwsafbeelding
Onze Heren 1 is voor het nieuwe seizoen op zoek naar een trainer/coach die zowel het team als de individu naar een hoger niveau kan brengen. Aangezien het team momenteel een trainer heeft, is een functie als alleen coach ook bespreekbaar. Hij/zij zal dan wel moeten afstemmen met de trainer.

Nieuwsafbeelding
Het hockeyseizoen is weer in volle gang en het is prachtig om te zien dat iedereen wederom op de club aanwezig is als speler, vrijwilliger of toeschouwer.
Dit betekent ook dat we samen verantwoordelijk zijn voor het netjes houden van het terrein. Dus parkeer je fiets of scooter op de daarvoor aangewezen plaatsen (ook i.v.m. de doorgang
Nieuwsafbeelding
Het kan een keer voorkomen dat voor een bepaalde datum/tijd er geen compleet team op de been gebracht kan worden en een wedstrijd moet worden verplaatst. In de bijgevoegde link vind je de procedure van de KNHB voor deze gevallen.
Alvast enkele belangrijke punten:
 
Het verplaatsen/afgelasten van wedstrijden verloopt
Nieuwsafbeelding
De eerste funkey trainingen hebben plaatsgevonden en wat is er een plezier gemaakt! Inmiddels zijn er al ruim 20 kinderen iedere zaterdagochtend van 09:00 - 10:00 lekker aan het sporten en kennis aan het maken met hockey.
Aanmelden kan via [email protected]
De jeugd heeft de toekomst!
Nieuwsafbeelding
De vorige editie op 27 maart was zo'n groot succes, dat de club zich nu al aan het voorbereiden is op de volgende Super Sunday: zondag 8 mei. 
Wederom zijn er eerst wedstrijden op de club, daarna is er de gelegenheid voor een lekker hapje en een of meerdere drankje(s). Ook zal er weer een DJ op de club aanwezig zijn om het
Nieuwsafbeelding
Vanwege de weersverwachtingen is besloten om de wedstrijden en trainingen van morgenochtend tot 10.30 af te gelasten. 
Update 2 april 08.00 Alle wedstrijden vanaf 10.30 gaan door volgens het schema.
Er is geen centrale afgelasting. Voor uitwedstrijden moet dus de website van de tegenstander geraadpleegd worden.
Nieuwsafbeelding
De EERSTE SUPER SUNDAY van dit seizoen. En misschien wel de  EERSTE SUPER SUNDAY in de clubhistorie van HC Eersel, waar flink wordt uitgepakt met o.a een DJ en versnaperingen. En bij succes, ZEKER NIET DE LAATSTE SUPER SUNDAY!

Vanaf 16.00 begint de DJ plaatjes te draaien, maar er zijn al eerder op
Nieuwsafbeelding
Zoals zovelen van jullie hebben wij er ook lang naar uitgekeken maar na een valse start in november (lockdown), gaat het er nu dan toch echt van komen:

 
De 1e SUPER SUNDAY van dit seizoen.


12:15 HC Eersel HA - Mierlo HA 12:45 HC Eersel D1 - HC Berlicum D1 14:30 HC
Nieuwsafbeelding
Heb jij 'm al in de agenda staan?
Eindelijk! We mogen weer zonder Corona restricties evenementen plannen op de club!
Zondag 27 maart staat dan ook het eerste clubfeest gepland. Dit valt samen met de eerste Super Sunday van 2022 (H1, HA en D1 spelen allemaal thuis).
Hierbij is er voor zowel jong als oud een borrel
Nieuwsafbeelding
HCE streeft naar verbetering van de kwaliteit van trainingen en coaching met als uiteindelijke doel meer spelplezier. De belangrijkste schakel hierin zijn onze trainers en coaches. Komende twee woensdagavonden worden er bijeenkomsten georganiseerd om de kennis en vaardigheden van onze coaches en trainers te versterken (bekijk de bijlage voor meer
Nieuwsafbeelding
Vanwege de extreme weersomstandigheden van vandaag zijn de trainingen die vanmiddag en vanavond op de planning staan, afgelast. 

Nieuwsafbeelding
Zoals ieder jaar is er ook dit jaar een bedrag per team vrijgemaakt voor het doen van activiteiten en/of deelname aan toernooien, een mooie gelegenheid om de teamband te versterken. Het bestuur heeft het volgende budget bepaald: F en E6: 80 euro per seizoen E8: 100 euro per seizoen 11-tallen: 150 euro per seizoen Indien het
Nieuwsafbeelding
Het komende jaar wil de hockeyclub inhalen wat onze leden hebben moeten missen in de voorgaande jaren. Zondag 27 maart staat dan ook het eerste clubfeest gepland. Dit valt samen met de eerste Super Sunday van 2022 (H1, HA en D1 spelen allemaal thuis).
Hierbij is er voor zowel jong als oud een borrel met feest. Eerst is iedereen welkom
Nieuwsafbeelding
Op dit moment geen zaaltrainingen of competitie met wedstrijden en met regelmaat teams die spelers missen door quarantaines.
Toch is het geen reden om stil te zitten bij HCE! Op zaterdag werd er gemixt met verschillende D, C en B teams. Een mooie kans om samen te hockeyen en elkaar te leren kennen.
Nieuwsafbeelding
Nog altijd is het onzeker of de zaalhockey competitie wordt voortgezet vanuit de KNHB. Als TC en bestuur hebben we afgewogen wat we zelf willen als HC Eersel.
Zaken die in deze afweging meespelen zijn steeds wisselende schema's, de resterende periode van zaalhockey, afspraken met zaalbeheerders, maar ook het steeds groter wordende
Nieuwsafbeelding
Heren 1 is per direct op zoek naar een nieuwe coach. De ploeg wordt momenteel getraind door Michiel Rutten en zoekt een vervanger voor coach Walter Sontrop, die in de winter gestopt is.
De relatief jonge ploeg staat momenteel tweede in de competitie en heeft de ambitie om de komende jaren te promoveren. 
Nieuwsafbeelding
Gelukkig zijn er weer versoepelingen rondom het sporten vanaf 15 januari. Er zijn geen beperkingen meer in het buiten trainen wat tijden en leeftijden betreft. De zaalcompetitie mag vooralsnog niet opgestart worden. De kans wordt klein geacht dat deze nog vervolgd wordt.
Daarom voor dit moment de volgende aanpassingen:
Nieuwsafbeelding
Gisteren zijn nieuwe maatregelen afgekondigd geldend vanaf 19 december t/m 14 januari.
Competitie
De zaalwedstrijden worden geannuleerd in deze periode en worden niet ingehaald. Als wedstrijden na deze periode mogelijk zijn, wordt de competitie weer voortgezet. 
Trainingen
Nieuwsafbeelding
Beste leden, de huidige beperkingen voor het sporten na 17 uur heeft als gevolg gehad dat we alternatieve trainingstijden hebben moeten zoeken voor iedereen. We zijn blij te kunnen melden dat we voor alle junioren- (A, B, C en D) en senioren teams die in de zaal willen trainen een mogelijkheid gevonden hebben. Voor deze groep is het alternatieve
Nieuwsafbeelding
Gisteren zijn de maatregelen omtrent corona wederom aangescherpt, voorlopig voor een periode van drie weken.  
Naast de instandhouding van de bestaande maatregelen is er (voor de hockeysport relevante) een maatregel bijgekomen dat na 17:00 de sportaccommodaties gesloten moeten zijn. Dit betekent dat de geplande
Nieuwsafbeelding
Na het teleurstellende gelijkspel tegen Son vorige week, heeft H1 een ruime uitoverwinning geboekt op nummer voorlaatst Mierlo. De 0 – 4 einduitslag kwam voort uit een sterk derde kwart van de bezoekers.
Het naastgelegen Eindhovense kanaal werd op voorhand rijkelijk leeggespoten over de semi-water mat in Mierlo. Na enig oponthoud om de
Nieuwsafbeelding
Automatische incasso contributie
 
Het seizoen is alweer een tijdje bezig wat betekent dat er weer contributie geheven gaat worden. De facturen hiervoor zijn inmiddels verzonden. De automatische incasso van de contributie zal plaats vinden rond 25 november 2021. Tevens wordt met deze incasso ronde de vrijwilligersbijdrage geïnd.
Nieuwsafbeelding
H1 heeft afgelopen zondag dure punten laten liggen tegen Son. De thuisploeg leek comfortabel te gaan rusten met een 2 – 0 voorsprong, maar zag die voorsprong in de tweede helft volledig verdampen.
De thuisploeg maakte na vijf minuten de openingstreffer: Max verraste de doelman van Son na goed voorbereidend werk van Joeri. Eersel had
Nieuwsafbeelding
Naar aanleiding van de persconferentie van vanavond heeft het bestuur besloten om de borrel van aanstaande zondag af te gelasten.

De nieuwe maatregelen laten het niet toe om onder normale omstandigheden samen te komen en terug te blikken op de eerste helft van het seizoen, onder het genot van een hapje en een drankje. Als club
Nieuwsafbeelding
Na de totale off-day van H1 vorige week tegen Dommel H1 (0 – 3), hebben de Heren zich kranig geweerd met een 1 – 2 uitoverwinning op Vlijmen.
Het is het tweede onderling treffen tussen Vlijmen en Eersel. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen wist Eersel ternauwernood te winnen met 2 – 1. Vlijmen, dat zich profileert als een stabiel
Nieuwsafbeelding
Vanavond om 19:00 vindt de jaarlijkse ALV plaats. De Agenda van de ALV is terug te vinden via "Agenda" op de ClubApp of Website.
We stellen het op prijs als je je aanmeldt. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] Geef daarbij aan met hoeveel personen je aanwezig bent.
We hopen je te zien vanavond!
Nieuwsafbeelding
In een onderling treffen tegen de koploper heeft H1 het onderspit moeten delven tegen Berlicum. De ploeg van Walter Sontrop deed niets onder aan Berlicum en had gezien de verhoudingen en het wedstrijdbeeld recht op meer. 
Eersel begint sterk aan de wedstrijd. In het eerste kwart blijven grote kansen uit. Berlicum komt er geregeld
Nieuwsafbeelding
HC Eersel is nog op zoek naar een aantal personen om mee te helpen op zaterdag 23 oktober van 9:00 tot maximaal 16:00 uur.


Er zijn wat werkzaamheden te verrichten in het clubgebouw en aan de geluidsinstallatie die we buiten, langs de velden, aan willen leggen.


Meld je vlug aan voordat iemand anders je
Nieuwsafbeelding
Ook dit jaar organiseert Rabobank de Kempen weer Rabo ClubSupport. Tijdens de stemperiode kan ieder lid van de Rabobank zijn of haar stem uitbrengen op zijn of haar favoriete club. 


Deze stemmen zijn geld waard. Voor iedere stem die wordt uitgebracht op HC Eersel ontvangen wij als vereniging een bedrag. Vorige
Nieuwsafbeelding
H1 speelt op vrijdagavond 8 oktober de tweede ronde van het Silver Cup toernooi thuis tegen MHC Bommelerwaard. 
Bommelerwaard, dat een klasse hoger speelt dan H1, is een bekende tegenstander van Eersel. Beide ploegen kwamen elkaar onlangs al eens tegen in oefenverband ter voorbereiding op de competitie. De bezoekers uit Zaltbommel
Nieuwsafbeelding
Vele leden gebruiken het John Franssen bruggetje voor een short-cut naar de hockeyvelden. Zeer recent is hier een ongelukje gebeurd, waarbij een lid op een fiets naast het bruggetje terecht is gekomen.
Gebruik het John Franssen bruggetje alleen als je te voet bent. Het bruggetje is niet geschikt voor fietsers.
Nieuwsafbeelding
Door het oog van de naald. Eersel wist wel te winnen: 2 – 1. Beide ploegen waren succesvol in het behalen van de volgende bekerronde op vrijdagavond. In hoeverre dit zijn weerslag heeft gehad op de wedstrijd van zondag, laat uw verslaggever in het midden. Feit is dat de aanwezige supporters getuige waren van een draak van een wedstrijd, die
Nieuwsafbeelding
Hockeyvereniging Eersel is op zoek naar barkrachten die onze leden, bezoekende teams en toeschouwers op de zaterdag en/of zondag met een glimlach ontvangt, samen met andere barkrachten, die jou helpen en ondersteunen met het draaien van de bar en de keuken.  
Affiniteit met hockey is leuk, maar geen pré. Horeca-ervaring is
Nieuwsafbeelding
De ALV van 2021 zal op woensdag 20 oktober gehouden worden. De ALV vangt aan om 19.00.
We stellen het op prijs als je ons even kan laten weten of je aanwezig bent. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected]
Wij sturen je vervolgens een bevestiging van je aanmelding en de agenda van de ALV.
Nieuwsafbeelding
De eerste wedstrijd van het seizoen heeft H1 winnend weten af te sluiten tegen de bezoekers uit Vlijmen. Echt gemakkelijk ging dat niet, tot het derde kwart stond nog altijd de brilstand op het scorebord.
In het notitieblok van uw verslaggever grossiert het dan ook niet bepaalt aan kansen. De wedstrijd komt traag op gang. Voornamelijk
Nieuwsafbeelding
Het gebeurt niet vaak dat alle seniorenteams op dezelfde dag thuis spelen. Zondag 12 September is dat wel het geval, tijdens de eerste competitieronde van het nieuwe seizoen! De eerste Super Sunday is een feit.
Iedereen is erg blij dat er weer gewoon gesport mag gaan worden. Maar ook dat er weer publiek langs de lijn verwacht
Nieuwsafbeelding
Vanaf 5 september tot en met zaterdag 13 november kan je sponsorpunten sparen bij supermarkt PLUS van de Huijgevoort in Eersel.
Hoe gaat dat in zijn werk?  Je ontvangt een sponsorpunt bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten.  Kras de unieke code van je voucher open en scan de QR
Nieuwsafbeelding
Heren 1 heeft zondagmiddag geoefend in België tegen de plaatselijke HC Inter Mol. Op een drukbezocht sportpark knokte H1 zich tot twee keer toe terug van een achterstand. Het werd uiteindelijk 3 - 3, gezien het wedstrijdbeeld, een terechte uitslag.
H1 begon met slechts één wissel gehavend aan de wedstrijd. Desalniettemin
Nieuwsafbeelding
HC Eersel heeft kennis genomen van het overlijden van Ton van Genugten, vader van twee dochters die lid zijn van onze hockeyclub.
HC Eersel wenst de familie enorm veel sterkte toe de komende tijd.  

Nieuwsafbeelding
MB3 is naarstig op zoek naar een of meerdere train(st)ers.
Ook deze enthousiaste meiden komen graag weer naar het veld. Zorg jij dat ze niet thuis hoeven te blijven? De meiden trainen op de dinsdag en vrijdag. Andere avonden zijn zeker bespreekbaar.
Kom jij het hockeytalent van dit team versterken? Meld je dan snel aan via
Nieuwsafbeelding
De KNHB heeft geloot voor het Silver Cup toernooi (bekerhockey) en daaruit is gebleken dat zowel Heren 1 als Dames 1 een thuiswedstrijd mogen spelen.
Dames 1 speelt op 17 September tegen Shot Dames 1. Heren 1 speelt op 24 september tegen MHC Teteringen Heren 1. 
Vorig seizoen was Rapid H1 in de eerste ronde van het
HC Eersel is overgestapt van systeem-provider. Dit heeft geleid tot een nieuwe website die in het komende jaar nog doorontwikkeld zal worden. In de App-store kan je ook de nieuwe HC Eersel App vinden, met belangrijke informatie over jouw team, de club, wedstrijd-, fluit en trainingsschema's. Ook zal je op de hoogte blijven van het laatste
Wil jij het nieuwe hockeyseizoen met een écht 3-laags hockeybitje op maat beginnen? Kom dan op donderdag 29 juli a.s. (10.00-17.00 uur) of vrijdag 30 juli a.s. (10.30-12.00 uur) happen in de praktijk van M3 Mondzorg Valkenswaard (Markt 3).
Je afspraak inplannen kan via deze link. Je wordt doorverwezen naar de website
Op zaterdag 4 september vindt er weer het jaarlijkse kick-off toernooi plaats en de hockeybeurs plaats. 11 september gaat de hockeycompetitie weer van start. Om het nieuwe seizoen goed te beginnen organiseert HC Eersel op 4 september weer een kick-off hockeytoernooi. 
Om het bal- en wedstrijdgevoel weer te krijgen, maar ook
28 mei is het positieve nieuws bekendgemaakt dat er wederom versoepelingen kunnen plaatsvinden op het gebied van teamsporten. Met dit bericht willen we jullie hierover informeren.
Voor senioren is het mogelijk op de eigen vereniging tijdens het sporten de afstandsbeperking los
Mocht je besloten hebben om je lidmaatschap op te willen zeggen (wat we uiteraard niet hopen) geef dit dan zo snel mogelijk door via [email protected], de uiterlijke datum hiervoor is 31 mei. 
Ook hebben wij een regeling in contributie voorgesteld aan onze senioren en
Test bericht