H1 kent erbarmerlijke off-day

21-10 Nieuws

Heren 1 heeft een wedstrijd om snel te vergeten gespeeld tegen buurman Basko in Veldhoven. Waar Eersel hoopte op een spannende burenstrijd, werd het al snel duidelijk dat ze vandaag op alle fronten tekortschoten. Na een moeilijke middag en een reeks fouten keerden de mannen met een zware nederlaag huiswaarts: 9 - 1.

Anders dan de einduitslag doet vermoeden, begon de wedstrijd nog niet zo slecht. De eerste grote kansen van de wedstrijd waren voor Eersel, waarbij Robert twee keer dicht in de buurt kwam van een doelpunt.

Aan de andere kant van het veld had Basko maar één kans nodig om de score te openen. Met een 1 - 0 voorsprong gingen beide ploegen de eerste rust in, en op dat moment leek het er nog niet op dat Eersel hier dik zou gaan verliezen.

In het tweede kwart ging het echter snel. Eersel kwam niet meer in het spel, en Basko rook bloed. Verdedigend kwam Eersel er in de opbouw niet goed uit. Combinaties mislukten en fouten sloopten in de ploeg. De 4 - 0 tussenstand bij de thee was een terechte weerspiegeling van de krachtsverhoudingen op dat moment.

In het derde kwart kon Eersel nog wel iets terugdoen via Tijn, maar nog geen minuut later lag de 5 - 1 alweer achter keeper Niek, na een foutieve inspeel-pass van achteruit. Eersel leek in de tweede helft vooral een tegenstander van zichzelf.

Daarna hingen de koppies bij Eersel. Van inzet en geloof was geen sprake meer. De ploeg oogde moedeloos en terneergeslagen, rijp voor de slacht. Het werd uiteindelijk 9 - 1.

Over twee weken komt Heeze op bezoek in Eersel, om 14:45 op Sportpark de Dieprijt.