H1 boekt zakelijke overwinning op Son

14-3 Nieuws

Heren 1 heeft de hervatting van het buitenseizoen winnend weten af te sluiten. De thuisploeg startte ietwat stroef aan de wedstrijd, maar won uiteindelijk met 2 – 0 van Son. 


Eersel trad dan wel aan tegen de nummer laatst, maar het had het er allesbehalve schijn van dat het een makkelijke middag zou worden voor de geelhemden. Son was in het eerste kwart zelfs het meest dreigend. De Eerselse motor nam vrij lang de tijd om op gang te komen.


Daar waar Son het in het eerste kwart naliet om de score te openen, vond Eersel in het tweede kwart wel het doel. Max stond op de juiste plaats om de flats van Pim in te tikken: 1 – 0. Niet veel later verdubbelde Max na een mooie aanval de score. Na een combinatie over de linkerflank vond hij met zijn backhand het doel: 2 – 0.


Het geloof bij de bezoekers ebde weg en Eersel was in die periode dan ook de betere partij. In het derde kwart was Eersel nog dicht bij een derde treffer. Gijs en Joeri wisten beiden een opgelegde kans niet te verzilveren. De marge bleef bij twee.


In het vierde kwart gooide Eersel de wedstrijd op slot. Een tegentreffer had de wedstrijd weer volledig opengegooid, maar die bleef uit. Verdedigend kwam Eersel niet meer in gevaar. Son was een aantal keer dreigend voor de cirkel, maar tot echt grote kansen kwamen de bezoekers niet meer.


Eersel houdt met deze overwinning drie punten in huis. Heren 1 gaat volgende week op bezoek bij nummer twee Deurne. 

 
14-3-2023 Algemeen