Strijdbaar H1 zet Teteringen opzij

25-9 Nieuws

H1 bekert verder in het Silver Cup toernooi. De ploeg was met 4 – 2 te sterk voor de bezoekers uit Teteringen. Er moest eerst nog wel even een achterstand weggepoetst worden.

H1 komt in het eerste kwart slecht uit de startblokken. De thuisploeg zakt ver in op eigen helft en laat Teteringen rustig opbouwen. Doelpunten hingen in de lucht, maar vielen nog niet. Een onnodige charge van Teteringen levert een, zichtbaar gefrustreerde, speler van Teteringen geel op. Tien minuten stoom afblazen op de bank. Eersel met 11, Teteringen met 10.

Het wedstrijdbeeld verandert niet. Joeri, nieuw aangetrokken speler bij Eersel, bewijst gelijk zijn waarde in de verdediging van de geelhemden. Dat doet hij samen met de andere backs Stijn, Esra en Pim. Eersel blijft afwachtend, Teteringen heeft het meeste balbezit. Sterker nog, het komt tot de eerste goal na een "slip of the tongue” van Max.

Met een 0 – 1 stand eindigen beide ploegen het eerste kwart. In het tweede kwart komt Eersel beter voor de dag. Het combineert uitvoerig en creëert meerdere kansen. Het is Erik die een mooie steekpass weet te geven en Rutger het afrondende werk laat doen: 1 – 1.

Die goal geeft Eersel schwung. De ploeg laat zich inspireren door het publiek dat in groten getale langs de lijn toekijkt. De 2 – 1 en 3 – 1 volgen allebei uit strafcorners. Alexander staat op de juiste plek voor een rebound. De strafcorners van Teteringen zijn vanavond van dusdanig niveau dat het geen enkele keer gevaar oplevert.

Het feest is compleet als Joeri, zelf gevloerd in de cirkel, mag aanleggen voor een strafbal. De spanning laat hem koud: 4 – 1. In het vierde kwart lijken de kaarten geschud. Teteringen zet wel aan maar is onzorgvuldig rond de cirkel. Keeper Niek heeft op de weinige ballen die hij krijgt het juiste antwoord. Het is Pim die zijn naam op het wedstrijdformulier zet, zij het met een groene kaart, na commentaar op de scheidsrechter.

De 4 – 2 volgt nog twee minuten voor tijd, maar dat is dan ook de laatste speldenprik van de bezoekers uit Teteringen. Eersel bekert verder en speelt op vrijdagavond 8 oktober de tweede ronde tegen een nader te loten tegenstander.

 
25-9-2021 Algemeen