Stichting Papito vraagt je hulp!

19-10 Nieuws

Bouw mee aan een Eersels thuis voor 12 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Een mooi idee voor jouw team?


Misschien hebben jullie ze al in ons clubhuis zien liggen, de bierviltjes en folders van Stichting Papito.


Papito is een stichting zonder winstoogmerk, opgericht door oud HC Eersel-leden Noor en Heleen Kamps, hun zus Maaike en hun partners Jan Verhoeven en Roland Engbers (eveneens oud lid van HC Eersel). Zij hebben een droom: het realiseren van een kleinschalig huis met 24 uurs zorg voor 12 jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking,


De inspiratiebron voor hun droom is Floor, dochter van Noor en Jan. Floor is nu 21 jaar en zij is geboren met een ernstige verstandelijke beperking. Zij heeft 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig en zal nooit zelfstandig kunnen wonen. Het vinden van een fijne plek voor Floor voor de toekomst is niet eenvoudig gebleken. Daarom zijn de zussen en hun partners zelf aan de slag gegaan om Papito te realiseren: een écht thuis, kleinschalig, waar 12 bewoners samen kunnen wonen, leven en werken op een manier die bij hen past.


In Eersel, aan Heibloem 5 hebben zij een prachtige locatie gevonden. Om te kunnen bouwen is veel geld nodig, dat de stichting niet allemaal bij een bank kan lenen. Dat is te duur met de huidige rentetarieven. Daarom vraagt Stichting Papito familie, vrienden én de Eerselse gemeenschap om te helpen, door hen geld te lenen via het Papito-obligatieplan.


Het betreft een maatschappelijke investering, met een nette opbrengst voor de investeerders en een onovertroffen resultaat voor 12 jongvolwassenen: een gezamenlijk eigen thuis! Al veel mensen omarmen dit Eerselse initiatief en er is nu voor ruim €900.000 op de obligaties ingeschreven. Daarmee komt de droom van de initiatiefnemers steeds dichterbij! Inschrijven kan zakelijk of privé en ook met een groep. Misschien een mooi idee voor jouw team?


Kijk op www.stichtingpapito.nl voor meer informatie en inschrijven, of scan de QR code op het bierviltje. Met jouw steun wordt Papito werkelijkheid!

 

 

 
19-10-2024 Algemeen