"In de bus heel veel sfeer, met een groot aantal volgauto's"

15-3 Nieuws Een duik in 50 jaar Hockey Club Eersel historie. In de aanloop naar de jubileumfestiviteiten in juni 2024, zullen er op de website en in de nieuwsbrief enkele verhalen verschijnen over de rijke clubgeschiedenis. 

Ad Wintermans met een verhaaltje uit zijn tijd als voorzitter TC:

"Ik kan me nog goed herinneren dat we met Heren 1 naar Tegelen gingen om een promotiewedstrijd te spelen. We hadden een mooie bus voor de heren geregeld en gezorgd voor professionele 'cadeautjes' (handdoeken en horloges van onze hoofdsponsor). In de bus natuurlijk veel sfeer en veel supporters. Verder een groot aantal volgauto's.

De spanning tijdens de wedstrijd was te snijden en we raakten langs de lijn vooral 'over de rooie' van het overdreven strenge en absurde optreden van een van de scheidsrechters tegen onze spelers. Hij strooide met strafcorners en nam allerlei twijfelachtige beslissingen. We konden onmogelijk winnen.

Het ware zo, en na de wedstrijd vroeg ik aan één van de Tegelse omstanders wie de voorzitter van Tegelen was om hem (sportief!) te feliciteren met hun promotie. Mijn schoenen vielen uit toen mij de bovengenoemde scheidsrechter werd aangewezen! Een voorzitter, die al jaren predikte dat onder zijn beleid het Tegelse hockey op een hoger niveau moest komen. Dat was hem dan ten slotte gelukt!" 
 
15-3-2024 Algemeen