H1 legt Son over de knie

22-4 Nieuws

Heren 1 heeft afgelopen zondagmiddag directe concurrent Son met 3 – 1 verslagen. De drie punten kregen de geelhemden niet bepaald cadeau, maar de punten bleven na een aantrekkelijk duel in Eersel.

Ook deze wedstrijd was er eentje tussen ploegen die elkaar niet veel ontlopen, terug te zien in de stand van de competitie, waarin zelfs vier ploegen nog strijden om de tweede plaats.

Het eerste kwart werd niet gekenmerkt door vele kansen, maar de bezoekers wisten wel de score te openen uit een strafcorner: 0 - 1. Bij Eersel was de organisatie niet op orde en het spel oogde ietwat chaotisch. De grootste kans voor Eersel kwam uit de counter, Joeri zijn steekpass werd onderschept net voordat het eindstation Cyril kon bereiken.

Een scherper en feller Eersel verscheen aan de start van het tweede kwart. Niet geheel tegen de verhoudingen in kwam Eersel op gelijke hoogte. Max stond op de juiste plek om een keurig balletje van Rutger in het net te werken. Vijf minuten later scoorde Jip de 2 – 1 en daarmee was de wedstrijd volledig gekanteld.

Tijn kon zijn stempel nog drukken, door een hoge boogbal uit de lucht te vissen en in het doel te slaan. De 3 – 1 was een comfortabele voorsprong, maar het bleef oppassen voor Son dat in het derde kwart meermaals met een sterke counter gevaarlijk kon worden.

Eersel trok de wedstrijd in het laatste kwart naar zich toe en speelde de winst veilig. H1 creëerde zelf geen grote kansen meer, maar gaf ook niks meer weg. Daarmee was de overwinning een feit voor de ploeg van coach Niels, die na de winterstop nog ongeslagen is.