H1 vergeet zichzelf te belonen

10-6 Nieuws

Heren 1 heeft in het onderling treffen met kampioen Heeze een punt gepakt. Het scheelde niet veel of Eersel had er drie mee naar huis genomen, maar uiteindelijk moest het genoegen nemen een gelijkspel: 3 - 3.

 

Dat er iets voor Eersel op het spel stond, namelijk de tweede plaats, was bij aanvang meteen duidelijk. Hoge druk en mooie combinaties over de flanken leidde tot een paar gevaarlijke intermezzo’s vlak voor het doel van Heeze. Trefzeker was Eersel, vandaag in het wit, op dat moment nog niet.


Het was Heeze die tegen de verhoudingen in de 1 – 0 scoorde. Van dichtbij werd de bal hoog in het doel gepusht en keeper Niek kon daar niet bij. Eersel liet zich niet ontmoedigen en nam gelijk weer het heft in handen. De ploeg werd aan het einde van het eerste kwart voor die inzet beloond. Max verschalkte met een bekeken boogbal de keeper van de thuisploeg en zette daarmee de gelijke stand weer op het scorebord.


In het tweede kwart bleef Eersel dreigender. Een aantal listige steekpasses vanuit het middenveld kon de Eerselse aanval telkens net niet bereiken. Toen kort voor rust Robert de cirkel in stoomde, rondde hij op aangeven van Joeri beeldschoon af met zijn backhand: 1 – 2.


In het derde kwart kwam Heeze toch weer langszij. Via een de linker opkomende back werd er in de cirkel hard uitgehaald op goal. Die bal vloog tegen de plank: 2 – 2.


Voor Eersel was het alles of niets en met die all-out tactiek kon het vlak voor de derde pauze weer op voorsprong komen. Een goede counter die o.a. via Damian en Max bij Jip eindigde. Hij had een hard schot in huis, met een backhand zette hij zijn ploeg weer op voorsprong: 2 – 3.


Een gelijk opgaand spelbeeld in het laatste kwart leidde tot niet al te veel kansen aan weerszijden. Stijn en Thom stonden hun snelle mannetjes aan de flank en neutraliseerden daarmee het gevaar. Donkere wolken pakten zich samen boven Sportbark het Lambrek want uit een strafcorner kwam Heeze weer op gelijke hoogte.


De laatste vijf minuten probeerde Eersel nog wat te forceren, maar de koek was op. H1 heeft zich kranig geweerd tegen de kampioen van de poule en had meer verdiend. Promotie hebben de heren nu niet meer in eigen hand. Daarvoor zijn ze volgende week afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt.


Heren 1 zal moeten focussen op het behalen van een overwinning tegen Dommel. Daarmee zou het de ongeslagen reeks sinds de winter kunnen voltooien en tevreden kunnen terugkijken op de prestaties in het afgelopen halfjaar.

 
10-6-2024 Algemeen