Meerssen maakt einde aan ongeslagen reeks H1

3-10 Nieuws

Vier wedstrijden was H1 op rij ongeslagen. Gisteren kwam er een einde aan die reeks en gingen de Eerselnaren onderuit tegen Meerssen: 2 – 0.

Lang liet Meerssen de uitploeg in de wedstrijd, maar dit keer stond Eersel wel met lege handen. Dat had de ploeg aan zichzelf te wijten. Meerssen hockeyde makkelijker, maar Eersel gaf de tegendoelpunten - te simpel weg en sprong onzorgvuldig om met de paar mogelijkheden die het kreeg.

Toch was het tot het vierde kwart, wonderbaarlijk, nog 0 – 0. De verdediging van Eersel kon het middenveld niet goed bereiken en was met name voorin inspiratieloos.

In het tweede kwart kreeg Meerssen de uitgelezen kans om de score te openen via een strafbal. Het zal niet voor het eerst in de wedstrijd zijn dat Niek zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Hij weet namelijk vakkundig de strafbal te keren.

Ook de tot dan toe zes gegeven strafcorners die gegeven werden aan Eersel, waar overigens het arbitraire duo in de wedstrijd ook niet bepaald vrijuit ging, leverden stuk voor stuk geen gevaar op.

In het laatste kwart wordt de score geopend uit een goed genomen strafcorner. Eigenlijk kon die goal niet uitblijven. De 2 – 0 valt niet veel later, na een mooi boogballetje.

Zo nu en dan kwam Eersel er goed uit via de opkomende backs. Toch had de ploeg zondag eigenlijk geen aanspraak op gelijkspel, laat staan een overwinning.

Het ontbrak de Eerselse elf zondag aan felheid, hetgeen voor de ploeg de eerste verliespartij in de competitie betekent. En dat is na een goede competitiestart geen schande, maar het brengt de ploeg nu weer met beide benen aan de grond.  

De ploeg mag zich herpakken komende vrijdag als het uitkomt in de tweede ronde van het Silver Cup toernooi, thuis tegen Bommelerwaard H1 (20:30).

 
3-10-2021 Algemeen