H1 wint van Vlijmen

8-11 Nieuws

Na de totale off-day van H1 vorige week tegen Dommel H1 (0 – 3), hebben de Heren zich kranig geweerd met een 1 – 2 uitoverwinning op Vlijmen.

Het is het tweede onderling treffen tussen Vlijmen en Eersel. In de allereerste wedstrijd van dit seizoen wist Eersel ternauwernood te winnen met 2 – 1. Vlijmen, dat zich profileert als een stabiel team in de middenmoot, kan zich met een overwinning op Eersel bovenin melden. Bovendien beschikt Vlijmen over een nieuwe watermat, waar Eersel nog wel eens moeite mee heeft.

Vandaag niet. H1 begon de wedstrijd met hoge druk. Dit leidde tot fouten in de Vlijmense achterhoede. Na 10 minuten stond de 0 – 1 op het scorebord, na een strafcorner die door Max benut werd. De aanval van Eersel is scherp op verdedigende foutjes en hapt toe als er fouten worden gemaakt.

H1 blijft de gehele eerste helft de sterkere partij. Het team laat mooi combinatie-hockey zien over de flanken. Achterin vormen Pim en Rutger een sterk blok. Ook backs Stijn en Jurre zijn van grote waarde. Het gevaar dat van Vlijmen komt, zijn met name harde klappen de cirkel in.

Eersel houdt het overwicht en dat drukt zich uit in een 0 – 2 na een schitterende aanval over de rechterflank. Het is Alexander die via de achterlijn opstoomt en de vrijstaande Thom weet te vinden: 0 – 2.

In het derde kwart zakt Eersel in, Vlijmen zet ditmaal hogere druk en dit leidt tot een aantal strafcorners. We krijgen een strafbal nadat de bal onreglementair van de lijn wordt gehaald. Keeper Niek, dat een voortreffelijke wedstrijd keept, is niet bij machte om de Vlijmense inzet te keren: 1 – 2. 

In vierde kwart zet Vlijmen meer aan, maar Eersel blijft zeer solide verdedigen en komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. Grote kansen vielen er niet meer te noteren. Zo eindigt de wedstrijd in een belangrijke, en terechte, 1 – 2 overwinning voor H1.

 
8-11-2022 Algemeen