Heren 1 wint inhaalduel van Mierlo

28-11 Nieuws

Heren 1 heeft in het onderling treffen met Mierlo in het laatste kwart afstand genomen van de bezoekers. Na een spannende wedstrijd bleven de punten uiteindelijk in Eersel: 3 – 1.


Beide ploegen waren in het eerste kwart aan het grossieren in fouten. Verkeerde keuzes, vele overtredingen: een rommelig begin van de wedstrijd. Langzaam maar zeker slopen de foutjes uit de wedstrijd en werd er beter gehockeyd. Het duurde wel een tijdje voordat het eerste doelpunt te noteren viel. 


Aan het einde van het tweede kwart opende Eersel de score. Robert gaf via Jurre de bal voor met een slag, die door de verdedigers van Mierlo lastig te controleren was. Uiteindelijk stond Max op de juiste plek om de bal binnen te tippen: 1 – 0.


Mierlo kwam sterker uit de rust en Eersel had het zwaar. Eersel stond onder druk maar wist verdedigend in eerste instantie overeind te blijven, tot de laatste seconde voor de derde rust, wanneer een Mierlose aanvaller de verdedigers te snel af was en met een hard schot keeper Niek kansloos liet: 1 – 1.


In het vierde kwart waren de rollen omgedraaid. Eersel schakelde een tandje bij en dit kwart was verreweg het beste kwart van de wedstrijd. De ploeg kwam tot grote kansen. Gijs en Thom wisten op een haar na te scoren. Na puik keeperswerk van de keeper van Mierlo, volgde een scrimmage voor het doel, waar Robert uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam: zijn push vond de plank en betekende de 2 – 1 voor Eersel.


Na de 2 – 1 kreeg Eersel nog meer kansen om de score uit te breiden. Toch bleef het oppassen geblazen voor de counter van Mierlo. Uiteindelijk kwam die verdiende 3 – 1 alsnog, nadat Max via een strafcorner de wedstrijd op slot gooide.


Heren 1 staat hiermee in de middenmoot van de competitie en zal na de winterstop goed moeten presteren om aansluiting met de bovenste plekken te vinden.

 

 
28-11-2023 Algemeen