Jos Houbraken uitgeroepen tot lid van verdienste

28-11 Nieuws

Jos Houbraken is afgelopen vrijdagavond, onder toeziend oog van familie, uitgeroepen tot lid van verdienste. Met zijn jarenlange verbintenis aan Hockeyclub Eersel ontving hij uit handen van de voorzitter de erepenning.


Jos is sinds 1975 lid van hockeyclub Eersel. Hij begon bij hockeyclub Eersel in de barcommissie. "In die tijd hadden we nog zes heren teams, waarvan drie veteranen en twee vrouwen veteranen teams. Dan heb ik het alleen over de senioren. HC Eersel was een hele grote club, met een brede senioren- en jeugdlijn spelend op vijf grasvelden op De Dieprijt."


Daarna werd Jos secretaris en is hij ook nog een tijd vicevoorzitter geweest. Ook heeft Jos verschillende teams gecoacht en training gegeven, in de evenementen- en toernooien commissie gezeteld en hij traint op dit moment de Dames 3.


Jos heeft de club ook in mindere tijden meegemaakt. "De club heeft op gegeven moment op het randje van de afgrond gestaan. Toen heb ik samen met een aantal andere personen de boel weer recht kunnen trekken.”


"Op dat moment waren er veel ouders en vrijwilligers die zich intekenden op lijsten die hingen in het clubhuis, met daarop alle commissies die gevuld moesten worden. Uiteindelijk had de club voldoende slagkracht om te blijven bestaan.”


Hockeyclub Eersel feliciteert Jos met deze benoeming.

 
28-11-2023 Algemeen