D1 viert 4-2 winst tegen de vierde uit de ranglijst.

22-4 Nieuws
De dames van Eersel maakten zich klaar voor de tweede wedstrijd tegen de vierde uit de ranglijst; Hilvarenbeek. De vorige keer werd met 4-0 verloren. Eersel wilde deze keer zegevieren.

De dames van Hilvarenbeek begonnen fel aan de wedstrijd en vuurden de eerste minuten bal na bal de cirkel van Eersel binnen. Duo Floor en Lise werden hier achterin nog niet warm of koud van. Hilvarenbeek kreeg het hier echter wel warm van, de hitte was hun naar het hoofd gestegen, waardoor ze vergaten te verdedigen.

Hier hadden ze toch beter over na moeten denken, want na een onderschepping achterin. Lukte het Merel om een mooie pass op Rosa te geven. Rosa wist daar wel raad mee en scoorde een echte ‘Rosa-goal’. Ofwel; met een dummy om de keeper heen (1-0). Niet veel later kwam dezelfde Rosa weer de cirkel binnen, deze keer speelde ze de bal naar Kiki, die voor haar man kwam en zo de bal via de paal in het doel kreeg (2-0). Met deze voorsprong ging Eersel het tweede kwart in. Toch staat Hilvarenbeek niet voor niets vierde in de poule. Dit zorgde ervoor dat zij in het tweede kwart maar liefst twee keer wisten te scoren.

In de rust hoorde de dames van Eersel hetzelfde wekelijkse riedeltje; ‘let op het hakken want ze gaan kaarten uitdelen.’ Hilvarenbeek was - na de doelpunten uit het tweede kwart - gebrand om hier een derde bij te schrijven. Lisha bluste twee keer dit brandje; ofwel haalde twee keer de bal van de lijn. Toch belandde de derde goal niet bij Eersel maar bij Hilvarenbeek in het doel.

Na een mooie voorzet van Rosa, wist Kiki hier met haar backhand een goal van te maken (3-2). Niet alleen Kiki haar knieën en handen lagen hierdoor open, ook de kansen tot een vierde goal (en groene kaarten) kwamen Eersel tegemoet.

Niet veel later na de derde goal, mocht Eersel het gaan proberen met 10 man, Sara mocht namelijk van scheids Sebas een keer extra wisselen, met dank aan een groene kaart. Toen zij weer terug het veld in kwam, kon Eersel aan de slag met het scoren van de vierde goal. Rosa gaf een pass op Kiki, zij ging voorbij de verdedigers en sloeg zo de vierde goal binnen.

Toch mocht Eersel na deze goal nog even zweten, nadat Pleun en Kiki van Sebas nog eens extra mochten wisselen. Waardoor Eersel de wedstrijd uitspeelde met 9 tegen 11. Het vuur bij Hilvarenbeek was geblust.