"In onze bestuursperiode was het puinruimen, saneren en leden werven"

29-5 Nieuws
Een duik in 50 jaar Hockey Club Eersel historie. In de aanloop naar de jubileumfestiviteiten in juni 2024, zullen er op de website en in de nieuwsbrief enkele verhalen verschijnen over de rijke clubgeschiedenis. In deze editie een inbreng van onze oud-voorzitter, Hans Peters.

"Op de valreep van dit jubileumjaar schrijf ik graag nog mijn bijdrage als oud-voorzitter van HCE.

Wij kwamen met ons gezin in 1972 in Eersel wonen, komend vanuit kruikenstad Tilburg, waar ik voetbalde. In Eersel ben ik mijn "sportcarrière” gestart bi EFC, maar al snel hoorde ik dat er een hockeyclub werd opgericht. Gestart met trainen op het mortelveld maar al snel naar de nieuw aangelegde hockeygrasvelden aan de Dieprijt. Alle jeugdteams doorlopen en een viertal jaar in Heren I. Een geweldige tijd waar sport en gezelligheid hand-in-hand ging. Voor mij een kenmerk van HCE. Grootse familie-toernooien, het vermaarde ranja-toernooi niet te vergeten. Elftallen onder leiding en begeleiding van ouders met en zonder verstand van het spelletje maar oh zo fanatiek. Ik zie mijnheer Frens zo nog langs de lijn lopen met gebalde vuist en "bondscoach” Ben Endlich die weer eens een tactische vondst met ons deelde.

Uiteindelijk ben ik verhuisd en heb Eersel verlaten. Maar wat goed is blijft en ik ben in 2002 weer teruggekomen. Al snel weer de weg naar HCE gevonden, waar onze kinderen Raul en Luna uiteindelijk ook zijn gaan hockeyen. Al snel als vrijwilliger taken opgepakt in coaching, hockeyschool en sponsoring. In 2005 samen met Neeltje van Urk, Gerrit Menting, Niek Claassen en natuurlijk Jos Houbraken het bestuur gevormd. In die tijd ging het niet goed met HCE.

Eerlijk gezegd waren we technisch failliet met nog maar 170 betalende leden en een grote schuldenlast. In onze bestuursperiode was het dus puinruimen, saneren, leden en vrijwilligers werven en vooral de kenmerkende gezelligheid van HCE koesteren en uitbouwen. Maar ook een periode met het vermaarde Bonbini Beachtoernooi, een A toernooi dat in de top- 3 van meest populaire meerdaagse "hockey”-toernooien stond met een geweldig team aan vrijwilligers. En het hielp onze club in financieel magere tijden. 

Een periode waar ik met plezier en trots aan terug denk, zeker als ik nog steeds onze geel-blauwe tenues op het sportpark en in het straatbeeld zie. Toch mooi voor elkaar gekregen! Wat is onze club uiteindelijk er weer mooi bovenop gekomen met twee kunstgrasvelden voor met name veel meisjes en damesteams. Een vereniging om te koesteren. Ik wens iedereen een fantastisch jubileum weekend....!"

Hans Peters
 
29-5-2024 Algemeen