H1 wint 'Postel Cup' van Mol

26-8 Nieuws

Afgelopen zondag stonden HC Inter Mol Heren 1 en HC Eersel Heren 1 tegenover elkaar in de jaarlijkse strijd om de 'Postel Cup'. In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Uiteindelijk bleek Heren 1 beter in het nemen van de shoot-outs, waardoor zij de beker dit jaar mee naar huis mochten nemen.

Eersel begon sterk aan de wedstrijd en had met name in het eerste en tweede kwart de overhand. Het team, onder leiding van coach Norbert, creƫerde verschillende kansen en had de bal meer in bezit. Er werd met hoge druk gespeeld, wat leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van Mol. In een van deze momenten was het Robert die dichtbij een voorsprong kwam voor Eersel. Zijn krachtige backhand schot raakte echter via de keeper de lat, waardoor de stand op 0-0 bleef steken. Ondanks het overwicht van Eersel, ontbrak het aan de afronding. Toch bleef het team aandringen en liet het Mol niet in hun spel komen.

In het derde kwart kwam Mol sterker uit de kleedkamer. Ze namen het initiatief over en brachten de verdediging van HC Eersel meerdere keren in de problemen. Na een fraaie aanval over de linkerkant was het uiteindelijk Mol dat de score opende. Deze opleving van Mol zorgde voor een intensieve fase in de wedstrijd, waarin beide teams op zoek gingen naar de volgende treffer.

Eersel liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en zette meteen weer druk. Slechts enkele minuten na de 1-0 kwam de gelijkmaker. Na een goed uitgespeelde strafcorner werd de bal na een krachtige flats van Max in eerste instantie gekeerd door de keeper van Mol. In de daaropvolgende chaos wist Thom de rebound te benutten en de 1-1 op het scorebord te zetten.

Het vierde kwart kende kansen aan beide kanten, maar geen van de teams slaagde erin om de wedstrijd in reguliere speeltijd te beslissen. Beide coaches voerden in dit vriendschappelijke treffen verschillende positiewisselingen door, wat de dynamiek op het veld ten goede kwam.

De wedstrijd werd beslist door middel van shoot-outs, waarmee vorig jaar Mol zegevierde. Keeper Niek speelde een cruciale rol door twee shoot-outs te stoppen en Eersel daarmee in de race te houden. Uiteindelijk was het Job die de laatste shoot-out benutte, waarmee hij de overwinning voor Eersel bezegelde.