H1 sleept punt uit het vuur

16-9 Nieuws

In een boeiend duel tussen Oirschot en Eersel werden de punten verdeeld. Waar Oirschot in de eerste helft het initiatief probeerde te nemen, hield Eersel goed stand en nam gedurende de wedstrijd het heft in handen, wat resulteerde in een spannende strijd.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd, met een redelijk gelijk verdeelde hoeveelheid balbezit. Oirschot had iets meer controle over de bal, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Eersel daarentegen loerde op de counter en kwam enkele keren gevaarlijk door. Toch was het Oirschot dat in het tweede kwart op voorsprong kwam. Een strak geplaatste backhand bracht de thuisploeg op 1 - 0.

Na de rust kantelde het spel. Eersel, dat in de eerste helft gedisciplineerd verdedigde, kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Oirschot bleef zoeken naar de 2 - 0, maar het was Eersel dat steeds vaker gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg verscheen. Een schot van Jip op aangeven van Joeri werd knap gekeerd door de Oirschotse doelman, terwijl Cyril en Robert met enkele slimme combinaties de verdediging van Oirschot flink onder druk zetten. Eersel kon echter niet profiteren van de afvallende ballen in de cirkel.

Halverwege het derde kwart ontstond er controverse toen Eersel dacht recht te hebben op een strafbal na een verdedigende overtreding voor open doel. De protesten bij de scheidsrechter haalden echter niets uit, en het spel ging verder zonder ingreep. Ondanks dit moment bleef Eersel gedecideerd druk uitoefenen. De geelhemden bleven vanuit de controle spelen en hielden Oirschot goed in bedwang, waarbij ze ook enkele strafcorners van de thuisploeg pareerden.

In het vierde kwart had Eersel steeds meer overwicht en speelde het team vrijwel volledig op de helft van Oirschot. De thuisploeg kwam nauwelijks meer onder de druk uit, en Eersel leek op weg naar de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd viel die dan ook eindelijk: Damian sloeg de bal de cirkel in, waarna Max met een bekeken boogbal over de keeper de 1 - 1 op het scorebord zette. Grote ontlading bij Eersel. Even later had het team van coach Norbert zelfs nog een kans op de 1 - 2, maar de koek was op.

Vrijdagavond wacht voor Eersel de volgende uitdaging, dan in de Silver Cup, wanneer het op bezoek gaat bij Vlijmen.