H1 verliest topper van Berlicum

18-10 Nieuws

In een onderling treffen tegen de koploper heeft H1 het onderspit moeten delven tegen Berlicum. De ploeg van Walter Sontrop deed niets onder aan Berlicum en had gezien de verhoudingen en het wedstrijdbeeld recht op meer. 

Eersel begint sterk aan de wedstrijd. In het eerste kwart blijven grote kansen uit. Berlicum komt er geregeld uit via de flanken. Keeper Niek ziet alle doelpogingen van Berlicum naast vliegen. Eersel komt er met de snelle aanvallers geregeld goed uit en staat zowaar twee maal in goede positie om de score te openen. Helaas waren de toegespeelde ballen vaak nét niet op maat.

Dat de 1 – 0 via een strafcorner valt, na het eerste rustsignaal, was een domper voor Eersel. Berlicum maakte gretig gebruik van het slap ingrijpen van Eersel, nadat Niek de eerste corner wist te keren.

In het tweede kwart is Eersel fel en dominant. De spelers weten elkaar goed te vinden, maken gebruik van de kom en wordt dreigender voor het doel van Berlicum. De 1 – 1 komt op naam van Thom, die met een behendig tipje de plank weet te vinden. Eersel blijft na de gelijkmaker aanzetten en is de bovenliggende partij. Toch blijft het oppassen voor de snelle counter van Berlicum.

Na een mooie actie van Joeri komt de bal via Rutger zijn stick op de voet van Berlicum terecht: strafcorner. Tom aarzelt geen moment en zet aan de voor de sleep. Vakkundig plaatst hij de bal met een harde sleep in het doel: 1 – 2.

Berlicum lijkt geagiteerd en zoekt zeer gehaast naar de gelijkmaker. Er sluipen foutjes in het spel van de thuisploeg waar Eersel bijna van kan profiteren. Berlicum is in deze periode wel feller en dreigend rond de cirkel van Eersel. De 2 – 2 komt na een snelle spelhervatting van Berlicum. Te snel. De bal wordt direct de cirkel ingespeeld en lag niet stil. Het zou niet het eerste discutabele moment van de dag zijn, maar het doelpunt staat: 2 – 2.

In het derde kwart golft het spel op en neer. Het vertoonde spel aan beide zijden doet de stempel ‘topper’ eer aan. Het is Berlicum dat de 3 – 2 maakt, via een rebound uit een strafcorner. De 3 – 3 valt een paar minuten later. Het is Alexander met een splijtende pass op de vrijstaande Harm die op zijn beurt met een harde slag de keeper kansloos laat. De 4 – 3 en de 5 – 3 kwamen ieder uit strafcorners waar duidelijk een shoot of overtreding van Berlicum aan voorafging. Het lijkt duidelijk: de geelhemden moeten vandaag ook strijden tegen arbitrale dwalingen.

Het vierde kwart werd er een om snel te vergeten. Ondanks dat Eersel met 5 – 4 terug in de wedstrijd komt, na een goal van Rutger, heeft Berlicum de ruimte gekregen om de zes, zeven en achtste treffer te maken. Na die nieuwe tegenvallers was de wilskracht weg bij Eersel en nam frustratie op de wedstrijdleiding de overhand.

Het eerste en vierde kwart voor de thuisploeg, het tweede en derde kwart voor Eersel. De score doet anders vermoeden, maar de uitploeg had vandaag recht op minimaal een punt. Zichtbaar gefrustreerd en teleurgesteld verlaten de Eerselnaren het veld onder applaus van de toeschouwers. Duwtje in de rug. Hard gevochten en niet gekregen waar het recht op had. Kop omhoog, borst vooruit en doorgaan waar het mee bezig was.

 
18-10-2021 Algemeen