Niemand buitenspel bij HC Eersel!

Hockey is een echte familiesport. Het is een stoere, complete en uitdagende sport, waarbij je moet aanvallen en verdedigen met je team. Ben je groot of klein, op elk niveau kan er samen gehockeyt worden. Bij HC Eersel moet iedereen kunnen hockeyen.
HC Eersel start vanaf 13 mei 2023, met G-Hockey. Het G-Team is speciaal voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 18 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, die niet rolstoel afhankelijk zijn.
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je ook graag hockeyen, dan kan je ook contact met ons opnemen.

De trainers
De training wordt gegeven door 2 ervaren trainers. Deze worden bijgestaan door de coördinator van het G-hockey. De trainers zorgen ervoor dat iedere speler een veilig en uitdagend sportaanbod krijgt.
De club heeft de trainers heel zorgvuldig uitgezocht. Ze zijn enthousiast en hebben (werk)ervaring met kinderen met een lichte beperking.
De trainers worden op de hoogte gesteld van de beperkingen van elk kind. Vervolgens zullen ze de spelers laten trainen naar hun mogelijkheden. Dit gebeurt naar belastbaarheid van de speler.

De training
"Gewoon waar gewoon kan en aangepast waar aangepast moet!”
Trainingen vinden tegelijkertijd plaats met de reguliere hockeycompetitie.
In de winter gaan we bij voldoende belangstelling in de zaal trainen.
Elke zaterdagochtend trainen wij van 9 uur tot 10 uur op het BBB-veld.
Het BBB-veld is het hockeyveld dat het dichtstbij het clubhuis ligt. We verzamelen bij "ons eigen” reclamebord, deze hangt bij de dug-out.
De training heeft een vaste en duidelijke structuur:
We starten samen met de warming-up. Daarna werken we aan de hockeyvaardigheden; deze staan opgesteld in 4 vakken, elk vak is één oefening.
Aan het einde van de training spelen we nog onderling een partijtje. Dat is super leuk, want dan kun je meteen de technieken uitproberen die je hebt geleerd tijdens de training.
Na de training gaan we samen ranja drinken in het clubhuis! Dat is dan dik verdiend.

Toekomst
Als je genoeg trainingservaring hebt, dan gaan we wedstrijden spelen tegen andere G-teams in de competitie van de KNHB. Dit kan per speler een ander moment zijn.

Contributie
G-Hockeyers hebben dezelfde rechten en plichten als alle andere leden van HC Eersel. De Jaarcontributie is gelijk aan de trainingsleden. Je mag ook meedoen aan alle activiteiten die georganiseerd worden door HC Eersel. Of aansluiten bij de verschillende commissies binnen de club.
Maar voordat je officieel lid wordt, mag je eerst 3x gratis meekomen trainen.

Heb je zin om mee te komen hockeyen?! Wil je je aanmelden voor 3 gratis proeftrainingen?

Heb je nog vragen of wil je eens komen meetrainen? Stuur dan een bericht naar Iris Tummers-Rutten, coördinator G-Hockey [email protected]