Jongste Jeugd

Bij de jongste jeugd draait het binnen onze club vooral om plezier. Kinderen maken spelenderwijze kennis met de hockey sport, en elk jaar wordt de spelvorm aangepast aan de beleving van het kind.

FunKey Hockey

Kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom bij HC Eersel. De FunKey hockey groep speelt nog geen wedstrijden, maar komt op zaterdag ochtend samen om te trainen. De trainingen worden verzorgd door trainsters met affiniteit voor jonge kinderen, waarbij we de focus echt op plezier leggen. We gebruiken nog geen echte hockeysticks, maar kind-vriendelijke knotsen, waarmee we de eerste stappen zetten om kinderen spelbeleving mee te geven.

Hockey School

Vanaf 6 jaar stromen kinderen door naar de hockey school. Hier worden kinderen klaar gestoomd om wedstrijden te gaan spelen, en gaan we aan de slag met een echte hockey stick. De focus ligt op het goed aanleren van de hockey techniek, en de basis regels van het hockey worden uitgelegd.

Onder 8 (O8), 3x2 tallen

Zodra we voldoende spelers hebben vanuit de hockey school, die de hockey techniek onder de knie hebben, en klaar zijn om wedstrijden te spelen, dan vormen we een nieuw team in de O8 categorie. Je gaat nu op zaterdag wedstrijden spelen tegen andere clubs op kleine veldjes, waarbij we 3 tegen 3 spelen zonder keeper.

Onder 9 (O9), 6 tallen

Kinderen die aan het begin van het seizoen 8 jaar zijn, stromen door in de O9 categorie. De veldjes worden nu iets groter (ongeveer kwart veld), en we spelen 6 tegen 6 met een keeper.

Onder 10 (O10), 8 tallen

Kinderen die aan het begin van het seizoen 9 jaar zijn, stromen door in de O10 categorie. De velden worden weer een stukje groter (ongeveer half veld), en we spelen nu 8 tegen 8 met een keeper. Bij de jongste jeugd is winnen of verliezen van ondergeschikt belang. Het gaat er vooral om, dat kinderen spelbeleving ontwikkelen, en geleidelijk naar elftalhockey op het hele veld groeien.